Thinking Made Visible

80 - Alexandra Gross - 10 Mituri din parenting și cum te încurcă să le crezi

Episode Summary

Începând cu 2013, invitata mea de astăzi - Alexandra Dana Gross - a adus în viața familiilor cu copii conceptul de „parenting prin iubire” , dorindu-și să ofere părinților răspunsuri de care avusese nevoie la rândul său. Așa s-a născut o comunitate extraordinară de părinți și copii care schimbă lumea și cărora Alexandra le este ghid în cadrul ședințelor de consiliere sau prin cursurile și workshop-urile pe care le organizează (Cercul Siguranței, Pregătirea pentru creșă sau grădiniță, Crizele de furie etc.). Alexandra vorbește întotdeauna nu doar în calitate de profesionist, ci și de părinte. Cunoaște atât de bine presiunea, așteptările, confuzia și chiar teama care vin la pachet cu rolul de mamă sau tată. Și pentru că acestea sunt generate și de miturile care există cu privire la parenting, mi-am dorit să aducă lumină și liniște în viața părinților care vor asculta acest episod în care am vorbit despre: 🎙Cine e Alexandra Gross? (04:00) 🎙Cum a ajuns să ofere răspunsuri părinților care au nevoie de ele? (06:30) 🎙Mituri din parenting și ce ar trebui să știe un părinte despre ele (11:00) 🎙Mitul 1 - Să fii părinte e natural, vine din instinct (11:00) 🎙Mitul 2 - Noi am fost crescuți fără cărți și specialiști de parenting și suntem bine (17:00) 🎙Mitul 3 - Copilul se urcă în cap dacă nu ești autoritar (23:00) 🎙Mitul 4 - Copiii trebuie lăsați să învețe singuri să se liniștească (32:30) 🎙Mitul 5 - Scopul meu ca părinte este să cresc un copil fericit (48:00) 🎙Mitul 6 - Copiii care vin din familii divorțate sunt traumatizați (59:00) 🎙Mitul 7 - Dacă nu dormi cu copilul, nu îl alăptezi și nu îl porți în sistem, nu va avea un atașament securizant (01:04:00) 🎙Mitul 8 - Copiii nu trebuie pedepsiți niciodată, dar trebuie lăudați mereu când fac ceva bine (01:08:30) 🎙Mitul 9 - Copiii învață totul în etape, când sunt pregătiți (01:13:00) 🎙Mitul 10 - Părinții buni pun copiii pe primul loc (01:18:00) Dacă vrei să asculți și alte episoade pe acest subiect, dă play acestora: De ce trebuie să-ți face gândirea vizibilă? - cu Urania Cremene Cum creezi o comunitate online, ce devine puternică dinăuntru și schimbă o țară - cu Atena Boca Cum te ajută jocurile inteligente emoțional să te conectezi cu ai tăi - cu Alex Zamfir Pătrunde în universul despre gândire făcută vizibilă aici: 💎 Facebook - Thinking Made Visible 📱 Instagram - @thinkingmadevisible 🎧 Youtube - Thinking Made Visible ✨ TikTok - @thinkingmadevisible Audiție plăcută!

Episode Notes

Începând cu 2013, invitata mea de astăzi - Alexandra Dana Gross - a adus în viața familiilor cu copii conceptul de „parenting prin iubire” , dorindu-și să ofere părinților răspunsuri de care avusese nevoie la rândul său.

Așa s-a născut o comunitate extraordinară de părinți și copii care schimbă lumea și cărora Alexandra le este ghid în cadrul ședințelor de consiliere sau prin cursurile și workshop-urile pe care le organizează (Cercul Siguranței, Pregătirea pentru creșă sau grădiniță, Crizele de furie etc.).  

Alexandra vorbește întotdeauna nu doar în calitate de profesionist, ci și de părinte. Cunoaște atât de bine presiunea, așteptările, confuzia și chiar teama care vin la pachet cu rolul de mamă sau tată. 

Și pentru că acestea sunt generate și de miturile care există cu privire la parenting, mi-am dorit să aducă lumină și liniște în viața părinților care vor asculta acest episod în care am vorbit despre:

🎙Cine e Alexandra Gross? (04:00)

🎙Cum a ajuns să ofere răspunsuri părinților care au nevoie de ele? (06:30)

🎙Mituri din parenting și ce ar trebui să știe un părinte despre ele (11:00)

🎙Mitul 1 - Să fii părinte e natural, vine din instinct (11:00)

🎙Mitul 2 - Noi am fost crescuți fără cărți și specialiști de parenting și suntem bine (17:00)

🎙Mitul 3 - Copilul se urcă în cap dacă nu ești autoritar (23:00)

🎙Mitul 4 - Copiii trebuie lăsați să învețe singuri să se liniștească (32:30) 

🎙Mitul 5 - Scopul meu ca părinte este să cresc un copil fericit (48:00)

🎙Mitul 6 - Copiii care vin din familii divorțate sunt traumatizați (59:00)

🎙Mitul 7 - Dacă nu dormi cu copilul, nu îl alăptezi și nu îl porți în sistem, nu va avea un atașament securizant (01:04:00)

🎙Mitul 8 - Copiii nu trebuie pedepsiți niciodată, dar trebuie lăudați mereu când fac ceva bine (01:08:30)

🎙Mitul 9 - Copiii învață totul în etape, când sunt pregătiți (01:13:00)

🎙Mitul 10 - Părinții buni pun copiii pe primul loc (01:18:00)

🎙Cum descrie parenting-ul sănătos? (01:21:00)

Conectează-te cu Alexandra și află despre evenimentele online și offline pe care le pregătește accesând:

Dacă vrei să asculți și alte episoade pe acest subiect, dă play acestora:

Pătrunde în universul despre gândire făcută vizibilă aici:

Apasă FOLLOW ca să nu pierzi niciun episod despre gândire făcută vizibilă și dă SHARE cui crezi că i-ar fi de folos să le asculte!