Thinking Made Visible

83 - Anca Dumitrescu - Cum integrezi un tânăr cu autism, în societate?

Episode Summary

Invitata mea de astăzi, Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat internațional ABA și președintele asociației „Autism Voice”. Prin intermediul asociației, alături de echipa sa, Anca formează specialiști și dezvoltă proiecte și programe, gratuite sau specializate, de recuperare și integrare a copiilor cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale. Te invit să asculți un episod special și o conversație sinceră despre munca unor oameni extraordinari care dau voce, curaj și speranță familiilor și tinerilor diagnosticați cu autism din țara noastră. Am lăsat lista de întrebări deoparte și am discutat cu Anca despre: 🎙Cine este Anca și ce face astăzi? 🎙Ce a declanșat interesul ei pentru autism? 🎙Cum ar trebui să interacționăm cu un părinte de copil diagnosticat cu autism? 🎙Care e diferența între țara noastră și alte țări atunci când vine vorba despre nevoile copiilor și ale familiilor cu autism? 🎙De câți ani de tratament are nevoie un copil cu autism pentru a se integra în familie, școală, societate? 🎙Ce ar trebui să știe adulții și alți copii despre viața unui adolescent diagnosticat cu autism? 🎙Cum sprijini un copil sau un tânăr cu autism? 🎙Cum a gândit institutul din punct de vedere al activităților dedicate tinerilor? 🎙Cum pot oamenii care nu au autism să se implice și să învețe, în cadrul institutului, despre cum pot susține tinerii cu autism? 🎙Cum poți susține Autism Voice? Pentru că mai este mult de construit atunci când vine vorba despre bunăstarea și integrarea tinerilor cu autism în familie și societate, implică-te și tu ducând acest episod mai departe, direcționând o parte a impozitului pe profit către asociația „Autism Voice” sau completând anual formularul 230, în perioada ianuarie-mai. Audiție plăcută!

Episode Notes

Invitata mea de astăzi, Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat internațional ABA și președintele asociației „Autism Voice”.

Prin intermediul asociației, alături de echipa sa, Anca formează specialiști și dezvoltă proiecte și programe, gratuite sau specializate, de recuperare și integrare a copiilor cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale.  

Te invit să asculți un episod special și o conversație sinceră despre munca unor oameni extraordinari care dau voce, curaj și speranță familiilor și tinerilor diagnosticați cu autism din țara noastră.

Am lăsat lista de întrebări deoparte și am discutat cu Anca despre:

🎙Cine este Anca și ce face astăzi? (03:30)

🎙Ce a declanșat interesul ei pentru autism? (08:00)

🎙Cum ar trebui să interacționăm cu un părinte de copil diagnosticat cu autism? (14:00)

🎙Care e diferența între țara noastră și alte țări atunci când vine vorba despre nevoile copiilor și ale familiilor cu autism? (16:00)

🎙De câți ani de tratament are nevoie un copil cu autism pentru a se integra în familie, școală, societate? (21:00)

🎙Ce ar trebui să știe adulții și alți copii despre viața unui adolescent diagnosticat cu autism? (28:00)

🎙Cum sprijini un copil sau un tânăr cu autism? (36:00)

🎙Cum a gândit institutul din punct de vedere al activităților dedicate tinerilor? (46:00)

🎙Cum pot oamenii care nu au autism să se implice și să învețe, în cadrul institutului, despre cum pot susține tinerii cu autism? (51:00)

🎙Cum poți susține Autism Voice? (54:30)

Urmărește munca Ancăi și programele pe care le derulează prin Asociația Autism Voce:

Pentru că mai este mult de construit atunci când vine vorba despre bunăstarea și integrarea tinerilor cu autism în familie și societate, implică-te și tu ducând acest episod mai departe, direcționând o parte a impozitului pe profit către asociația „Autism Voice” sau completând anual formularul 230, în perioada ianuarie-mai.

Dacă vrei să asculți și alte episoade pe subiecte asemănătoare, ți le recomand pe acestea:

Pătrunde în universul despre gândire făcută vizibilă aici:

Apasă FOLLOW ca să nu pierzi niciun episod despre gândire făcută vizibilă și dă SHARE cui crezi că i-ar fi de folos să le asculte!