Thinking Made Visible

79 - Raul Lupaș - Loc de muncă unde sănătatea mintală contează. Se poate?

Episode Summary

Raul Lupaș este psiholog clinician și psihoterapeut specializat în psihologia sănătății, psihoterapie cognitiv-comportamentală și psihoterapia schemelor. În ultimii ani, activitatea lui s-a axat pe munca în companii, lucrând cot la cot cu lideri și specialiști în resurse umane pentru a închega echipe orientate spre colaborare eficientă, performanță individuală și inovare. Tocmai de aceea mi-am dorit să discut cu el despre sănătatea organizațională din perspectiva sănătății mintale și emoționale a angajaților și să lansăm acest episod în contextul Zilei Mondiale a Sănătății Mintale. Am vorbit cu Raul despre organizatii mici și mari, despre cum se vede din perspectiva de angajator și de angajat acest val de discuții și inițiative legate de sănătate mentală la locul de muncă, dar și despre diferențele dintre generații în contexte profesionale și atunci când vine vorba despre sănătate emoțională. Audiție plăcută!

Episode Notes

Raul Lupaș este psiholog clinician și psihoterapeut specializat în psihologia sănătății, psihoterapie cognitiv-comportamentală și psihoterapia schemelor. 

În ultimii ani, activitatea invitatului meu de astăzi s-a axat pe munca în companii, lucrând cot la cot cu lideri și specialiști în resurse umane pentru a închega echipe orientate spre colaborare eficientă, performanță individuală și inovare.

Tocmai de aceea mi-am dorit să discut cu el despre sănătatea organizațională din perspectiva sănătății mintale și emoționale a angajaților și să lansăm acest episod în jurul Zilei Mondiale a Sănătății Mintale.

Am vorbit cu Raul despre organizatii mici și mari, despre cum se vede din perspectiva de angajator și de angajat acest val de discuții și inițiative legate de sănătate mentală la locul de muncă, dar și despre diferențele dintre generații în contexte profesionale și atunci când vine vorba despre sănătate emoțională.

Ascultă conversația noastră ca să afli de ce adaptabilitatea a devenit o formă de inteligență în mediul organizațional, în timp ce gradul de reziliență și autonomie a scăzut, dar și:

🎙 Cine este Raul Lupaș? (04:00)

🎙 Cum a ajuns să facă consultanță în sănătate mintală la locul de muncă? (11:00)

🎙 Cum arată un mediu organizațional în care nu se prioritizează sănătatea mintală a angajaților? (17:30)

🎙 Ce s-a schimbat de astăzi sunt atât de „umane” organizațiile în care suntem angajați? (21:00)

🎙 E sănătoasă segmentarea angajaților pe generații, la locul de muncă? (26:00)

🎙 Care sunt diferențele între generațiile actuale, în mediul organizațional? (29:00)

🎙 Cum faci, ca angajator, să le fie bine angajaților, dar să îți fie bine și ție, din perspectivă emoțională? (43:00)

🎙Cum abordezi, ca angajat, chestiuni de sănătate mintală la locul de muncă? (46:30)

🎙Dar ca angajator? (54:00)

🎙Cum arată o organizație care are un mediu sănătos emoțional, ca interacțiuni și comunicare? (58:30)

Urmărește-l pe Raul online accesând:

Dacă vrei să asculți și alte episoade pe acest subiect, dă play acestora:

Pătrunde în universul despre gândire făcută vizibilă aici:

Apasă FOLLOW ca să nu pierzi niciun episod despre gândire făcută vizibilă și dă SHARE cui crezi că i-ar fi de folos să le asculte!